Workshop Terugspeeltheater

Twee dagen workshop waarin je de basis van Terugspeeltheater leert

Wanneer: zaterdag 3 en zondag 4 november
Tijd: van 10:00 tot 17:00 uur (inloop 09:30 uur)
Locatie: De Instee, Zuidsingel 45a Amersfoort
Onder leiding van: Marius Gosschalk

Deze prachtige vorm van improvisatie theater geeft je de kans om te spelen op basis van de verhalen die wij elkaar vertellen. Het gaat er niet alleen om heerlijk te spelen. Het bijzondere van Terugspeeltheater is dat je in samenspel het hart van de verhalen raakt en daarmee een bijzondere verbinding teweeg brengt.
Terugspeeltheater wordt over de hele wereld beoefend (Playback theatre) en is in de 70-er jaren ontwikkeld door Jonathan Fox en Jo Salas.

In de workshop komen de drie pijlers van Terugspeeltheater aan bod:
– Kunst (geïmproviseerd acteren en musiceren)
– Ritueel (de ordening van het ophalen van verhalen en terugspelen in diverse vormen)
– Sociale interactie (het delen van verhalen)

Wat gaan we doen?
Allereerst veel spelen om onszelf optimaal in te kunnen zetten en de wetten van improvisatietheater te leren kennen. In deze twee dagen leer je tevens diverse Terugspeeltheater vormen om verhalen terug te spelen. We besteden aandacht aan het luisteren naar, en het herkennen van diverse soorten verhalen. Onze eigen verhalen zijn het spelmateriaal, die als je ze speelt of teruggespeeld ziet je kunnen raken. Geraakt worden is een teken van herkenning, en de herkenning verbindt.

Vereisten voor deelname:
Om deel te kunnen nemen in deze workshop is het belangrijk dat je enige ervaring hebt met spelen.

Inschrijven
Inschrijven voor deze twee dagen doe je door een e-mail te sturen naar office@theaterdraad.nl. De gegevens voor betaling van het inschrijfgeld worden toegestuurd. Na betaling ben je verzekerd van deelname.

Kosten voor 2 dagen
€235,- (incl. 21% BTW) incl. koffie, thee en lunch.